Laden Evenementen

1 juli van 08:00 tot 14:30

Dag van het Wad


Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
08:00 - 14:30

Organisator

Garnalefabryk
Telefoon:
06 41 60 58 98
E-mail:
info@garnalefabryk.nl

Zondag 1 juli viert Waddenzee Werelderfgoed haar 9e verjaardag met de 'Dag van het Wad'. Het Garnalenfabriekje in Moddergat viert dit graag mee door het hele weekend gratis activiteiten aan te bieden.

Hieronder het programma:

08.00 - 11.00: Workshop Fotografie door Remco de Vries (incl. foto-expositie in het Garnalenfabriekje). Opgave workshop kan via info@garnalefabryk.nl. Max. 10 deelnemers

10.00 - 14.30: Waddenstruintocht incl. schilderworkshop. De waddentocht is o.l.v. Klaas Laansma en duurt ongeveer 2 uren. Bij terugkomst van de tocht staat er zilte soep voor u klaar en kunt u om 13.00 uur de drie kotters uitzwaaien. Daarna begint de schilderworkshop waarbij je de indrukken van het wad verwerkt. Dit is o.l.v. Ilse Brul.

12.00 - 14.00: Gratis soep met zilte groenten van Terschelling, gemaakt door Jan Veenma van Jan Cooks 4 You

13.00: Uitzwaaimoment van de drie kotters die voor de dijk liggen. Passagiers (kinderen ook mogelijk) mogen mee aan boord om terug te varen naar Lauwersoog (let op: vervoer vanaf daar moet u zelf regelen). Opgeven hiervoor is noodzakelijk en kan via info@garnalefabryk.nl.

13.30 - 14.30: Bootcamp Ouder en Kind door Anneke Kroodsma van Lifestyle studio Holwerd. Opgave via info@garnalefabryk.nl

Daarnaast vindt er een workshop Waddenklei plaats door Harm Jan Wilbrink van Oan’ e dyk (tijd wordt nog bekend gemaakt) en zijn het Garnalenfabriekje en Museum 't Fiskerhúske gratis geopend.

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk. Mogen we u het weekend (weer) verwelkomen? Vorig jaar trokken de twee dagen maar liefst 1500 bezoekers!

Naast het Garnalenfabriekje in Moddergat doen er meer locaties in Noord-Holland, Friesland en Groningen mee aan 'De Dag van het Wad'. Kijk voor het hele programma op deze website.

Zaterdag vindt de Dei fan de Fiskerij plaats. Voor meer informatie klik hier.

Het programma van de Dag van het Wad wordt mede mogelijk gemaakt door Waddenagenda