Laden Evenementen

1 september 2018 van 08:00 tot 17:00

Voorstelling Kanoet in september in 't garnalenfabriekje


Gegevens

Begin:
1 september 2018 @ 08:00
Einde:
30 september 2018 @ 17:00
Kosten:
€ 1
Website:
http://www.klyster.nl/activiteit.php?id=660

Organisator

De Klyster

De Klyster trakteert scholen in de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland c.a. en Ferwerderadiel op de voorstelling Kanoet. De voorstelling gaat over de wonderen van de vogelwereld en vogelgekke vaders.

Kanoet van GarageTDI en Pier21© Rene den Engelsman

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen...

Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich - net zoals de kanoetenkuikens - goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

Kanoet van GarageTDI en Pier21© Rene den Engelsman

‘Kanoet’ is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI. In samenwerking met organisaties uit de wereld van de natuur en natuureducatie. Een prachtige voorstelling die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken. Acteur Theo Smedes, bekend van de jeugdtheatervoorstelling ‘Tomke’, speelt de rol van Mient. Een jongen wiens vader onderzoek doet naar wadvogels en die ervan droomt zelf tekunnen vliegen. Het decor bestaat onder andere uit een grote verzameling opgezette vogels die voorkomen in het Waddengebied en de hele wereld over vliegen. Zoals de kanoet, rotgans, drieteenstrandloper, rosse grutto en lepelaar. De kinderen leren over het wonderlijke gedrag van wadvogels, de connectie van ons waddengebied met Afrika en Siberië en de samenhang tussen verschillende ecosystemen. En over de kracht om op eigen vleugels je weg te vinden.

Na de“masterclass voor kids” gaan de kinderen de dijk over en onder begeleiding van een gids een uur over de Kwelder strúnen, schelpen en veren zoeken en afval opruimen.

NME-Centrum De Klyster viert haar 20-jarig jubileum….en wie jarig is trakteert. De scholen uit de DDFK-gemeenten betalen slecht  € 1,- per kind voor deze educatieve voorstelling, een drankje en de wadstruintocht. Wilt u met uw school naar De Kanoet? Dan is het zaak om snel te reageren, want er zijn nog een paar plaatsjes vrij. Neem contact op met De Klyster en meld uw school aan.