Garnalefabryk komt met eigen bonbon

MODDERGAT – Op acht en negen november geeft Wiebe de Jong een workshop chocoladebewerking in ’t garnalenfabriekje van Moddergat. Speciaal voor programma ‘De Garnalefabryk’ heeft Wiebe een bonbon ontwikkeld met onder andere zeekraal. Hoe de bonbon verder smaakt of hoe deze eruit komt te zien blijft nog even een verrassing. Dit onthult hij op acht november tijdens zijn workshop.  

Wiebe is 25 jaar, geboren in Hantumhuizen en woont in Dokkum. Zijn horeca carrière begon bij restaurant ‘De Waard van Ternaard’, daar werd hij verliefd op de patisserie. Vervolgens is hij stage gaan lopen in Antwerpen bij één van de beste patissiers van België: Roger van Damme.

Naast zijn werk op Lauswolt is Wiebe de Jong zelfstandig chocolatier. Hij heeft een eigen bedrijf met chocoladebewerkingen ‘Shock o laté’. Hij verkoopt zijn eigen gemaakte bonbons aan restaurants als Zee van Tijd op Ameland, maar ook in Dokkum bij onder andere Artisante en De Waegh.

Dat Anke Bijlsma, programmeur van het garnalenfabriekje, hem heeft gevraagd om een bonbon te ontwikkelen vindt Wiebe een grote eer. ‘Hierdoor wordt mijn creativiteit geprikkeld en ik vind het gaaf om samen te werken met ondernemers uit mijn eigen regio’ aldus Wiebe. Hoe de bonbon eruit komt te zien of hoe deze gaat proeven gaat Wiebe nog niet verklappen. Tijdens de workshop op acht november mogen de deelnemers de bonbon als eerste testen. Vervolgens kun je de bonbon kopen via ‘De Garnalefabryk’. ‘Ik wil wel dat het een exclusief product blijft. Een lekker relatiegeschenk of een leuk cadeau uit de regio en van de regio’ dat is de wens van Anke Bijlsma.

Wil jij ook je aan de slag met chocolade? De workshop op acht november is inmiddels vol, maar gelukkig is er inmiddels een tweede avond op negen november. De workshop start om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uren. Het kost € 30,00 per persoon dit is inclusief instructies, materialen, chocolade en een kop thee / koffie. Opgave is verplicht en kan door te mailen naar info@garnalefabryk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *