Schrijver Auke Hulst in De Garnalenfabryk

Schrijver, muzikant en reiziger Auke Hulst groeide op in een Pippi Langkous-huis in een bos, nabij Slochteren op het ruige Groningse platteland. Verstoken van ouderlijk gezag – zijn vader overleed jong, zijn moeder was veelvuldig afwezig – creëerde hij op Het Ruige Land met zijn broer Hans een eigen wereld. Daar liggen de wortels van Hulsts schrijverschap, maar ook van zijn muzikale carrière, zowel solo als met zijn band De Meisjes. In Voorbij Het Ruige Land maken we aan de hand van literatuur en muziek een reis door dat leven en het werk.

Auke Hulst vertelt en leest voor, en brengt een keur aan liedjes, waaronder een aantal die horen bij zijn laatste Amerikaanse reisboek Motel Songs. Een reis vanuit het hart van het Gronings platteland naar de verste uithoeken van de wereld.

Auke Hulst (Hoogezand-Sappemeer, 1975) brak als schrijver door naar het grote publiek met zijn autobiografische bestseller Kinderen van het Ruige Land (2012, Prijs Beste Groninger Boek) en oogstte veel lof met zijn laatste roman En ik herinner me Titus Broederland (2016, Harland Award Romanprijs, Longlist ECI-literatuurprijs en Libris Literatuurprijs) en zijn pas verschenen muzikale reisboek Motel Songs, dat alom lovend werd ontvangen. Als muzikant is hij zowel solo actief, als met de band De Meisjes.

Aan het einde van de Kunst-Atelier route op 11 maart presenteert schrijver Auke Hulst zijn solo-programma in het Garnalenfabriekje in het kader van de start van de Boekenweek. Schrijf je hier direct in voor de lezing.

© Lenny Oosterwijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *